Når nye grønsager som forårsløg og spidskål lynsteges, bliver de sprøde og glinsende og bevarer deres smukke farver. Forårsgrønsagerne tager smag fra de mange aromatiske ingredienser som chili, hvidløg, lime, koriander og oystersauce – en gæret og saltet sauce af østers, der får hele retten til at smage af "mere".
2 spsk olie
3 fed finthakket hvidløg
1 finthakket rød chilli
1 lille fintsnittet spidskål
1 bundt fintsnittet forårsløg
½ kg blandede fintsnittede grønsager, fx spinat/ aparges/
jordskokker/svampe
Revet skal og saft af 1 limefrugt
4 spsk oystersauce
Frisk koriander eller persille
Tilbehør: Ris
Varm olien i en wok eller en stor stegegryde.
Tilsæt hvidløg, chili og kål og vend det 1 min. inden de øvrige grønsager tilsættes.
Steg grønsagerne 2-3 min. mere under omrøring.
Bland limeskal og -saft samt oystersauce i.
Drys med hakket koriander eller persille.
Server de lynstegte grønsager med ris og evt. stegt fisk eller kylling.
Grønsager pr. person: ca. 300 g