En rigtig energisalat, der både giver fibre og næring.
4 dl kikærter fra dåse eller en tilsvarende portion, udblødte og kogte
1 kg nye kartofler
¾ dl hasselnødder
2 fed hvidløg
2 bdt friske krydderurter, fx persille og citronmelisse
saft af 1 citron
3 spsk tahin (sesampasta)
1 tsk havsalt
1 dl olivenolie
4 tomater
blandet salat
Tilbered kikærterne.
Kikærter fra dåse bliver sprødere, hvis man skyller dem i koldt vand.
Kog kartoflerne i letsaltet vand.
Rist nødderne i nogle minutter i ovnen eller på en tør pande under omrøring.
Purér nødder, hvidløg og krydderurter i en blender eller foodprocessor.
Tilsæt citronsaft, tahin, salt og olie.
Rør lidt vand i, hvis dressingen er for tyk.
Skær kartoflerne midt over og anret dem sammen med kikærter, tomater og salat i en skål.
Hæld dressingen over og vend salaten rundt.