1 kg kartofler
3-4 æg
50 g smør
1 dl mælk
salt, hvid peber
Skræl kartoflerne og skær dem i store tern.
Æggeblommer, krydderier og smør tilsættes.
Mos det hele sammen til det har en passende konsistens. (pas på brug mælken til at justere konsistensen med).
"Skal kunne stå selv uden dog at være klistret".
Fedt indersiden af et ovnfast fad og kom mosen heri.
Glat ikke overfladen for meget eller skriv/tegn i den med en finger eller passende redskab.
Stil det ovnen ved ca. 190ºC, ca. 170ºC varmluft. og lad det stå til overfladen har en pæn let gylden farve (efter smag). ca. 20-25 minutter.
Skal småboble af smørret op gennem overfladen.
Tips: Det ser festligt ud og smager "mega"-godt i stedet for den evindelige pulvermos.
Du kan også prøve at trække mosen op af kanten på fadet og fylde op i midten med en halvfærdig gryderet i midten.
Det kan være alt, lige fra hvid fisk med fløde, hvidvin og svampe til millionbøf, skinketern med peberfrugter (finthakket) osv. Brug selv fantasien.