Denne sunde ret kan også serveres kold som salat. Den passer som tilbehør til al slags kød og fisk.
1 kg (1-2 bundter) porrer
50 g hasselnødder
2 spsk ahornsirup
1 spsk olivenolie
2 spsk friskpresset citronsaft salt og peber
Fjern de yderste grimme blade og nederste del af porrerne.
Halver dem på tværs, hvis de er meget lange.
Rens dem grundigt for jord ved at skære et tværsnit i den grønne top og skylle grundigt mellem alle blade.
Eller gør det nemmere ved at halvere dem på langs og skylle dem i flere hold rent vand. Damp i en gryde med saltet vand i bunden, ca. 5-8 minutter, afhængigt af om porrerne er hele eller halverede på langs.
De skal være møre - ikke slatne.
Dryp dem af i en sigte.
Hak nødderne groft, og rist dem nogle minutter på en tør hed pande, rør undervejs, og pas på, de ikke brænder på.
Nuldr løs hinde af mellem et viskestykke. Sorter smulderet fra.
Bland de øvrige ingredienser, og hæld over porrerne. Pynt med nødderne.