Moong dal khilma,
250 g hele grønne mingbønner (moong sabat)
2.5 cm frisk ingefærrod
4 spsk hakket grøn koriander
75 g eller 5 spsk ghee
1 tsk spidskommensfrø
en knivspids dyvelsdræk
1 tsk chilipeber
½ tsk gurkemeje
1 tsk salt
½ tsk garam masala
1 spsk citronsaft eller lime
Håndrens og vask mingbønnerne omhyggeligt.
Skræl og rens det hele stykke ingefær omhyggeligt og kom det sammen med bønnerne i en gryde med cirka 71/2 dl vand.
Bring bønnerne i kog, læg låg på, men lidt på sned, så det ikke dækker helt, skru ned for blusset og lad bønnerne småkoge i 25 minutter, eller indtil de er næsten kogte. Pas på at de ikke koger ud.
Hæld kogevandet fra og fjern ingefærstykket.
Opvarm ghee i en kadhai eller wok, kom spidskommensfrø i og sautér over middel blus til frøene begynder at springe.
Tilsæt dyvelsdræk, rør det hurtigt ind i ghee'en, kom så chili peber, gurkemeje og salt i og rør igen.
Mingbønnerne kommes nu i og rystes eller røres forsigtigt ind i ghee'en i 5 minutter.
Dette skal gøres meget omhyggeligt og forsigtigt, så bønnerne ikke bliver mosede.
Drys garam masala på, dryp med citronsaft og bland forsigtigt med grøn koriander.
Anret bønnerne i en lav skål, pynt med grøn koriander og servér som tilbehør til en hovedret fx. Kongelig kyllinge curry