Logo

Korianderbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dette brød skal koldhæves, og derfor kan dejen lægges om aftenen og bages næste morgen. Korianderfrøene giver brødet en helt speciel smag.

3 dl vand
25 g gær
1-2 tsk salt
½ dl olie
2 tsk stødt koriander
300 g grahamsmel
125-250 g hvedemel

Gæren smuldres i et dejfad. Tilsæt koldt vand, salt, olie, koriander, grahamsmel og halvdelen af hvedemelet. Rør dejen sammen, til den er smidig. Tilsæt evt. mere hvedemel. Læg dejen ud på bordet, del den i to dele, og form hver del til et aflangt brød. Læg brødene i bradepanden. Del brødene i passende stykker ved at skære næsten helt igennem dejen med en skarp kniv. Lad dejen hæve under et klæde på et køligt sted natten over (mindst 12 timer).
Tænd ovnen på 200°. Sæt brødene ind midt i den kolde ovn, og bag dem i ca. 30 min. Brødene pensles med vand, når de er færdige.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.423 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her