Logo

Kogte, krydrede bønner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Frijoles de olla

500 g pinto-bønner
5 store fed hvidløg
2 store hakkede løg
2 spsk chilisauce
2 oksebouillonterninger
2 spsk svinefedt el. olie
1 tsk salt

Skyl bønner meget grundigt i flere hold vand og fjern evt. misfarvede.

Sæt dem i blød i mindst 5 timer, helst natten over.

Skyl dem igen, læg dem i en gryde med rigeligt koldt vand og bring dem i kog.

Lad dem koge livligt i et kvarter og hæld så kogevandet fra.

Skyl dem for sidste gang, vask gryden og læg bønnerne i igen sammen med hvidløgsfeddene, som du har skåret midt over, og det hakkede løg.

Hæld vand på, så det dækker godt, tilsæt chilisauce og bring gryden i kog. Opløs bouillonterningerne i suppen, rør fedtet i opg smag til med salt.

Kog bønnerne uden låg i ½ time. eller til de er møre.

Rør i dem en gang i mellem og sørg for, at de hele tiden er dækket af vand. Tag hvidløgsfeddene op inden servering.

 

Vigtigt tips: Når du koger pinto-bønner, er det vigtigt, at du overholder reglen om at skifte kogevandet, når bønnerne har kogt i et kvarter. Pinto-bønner indeholder visse skadelige stoffer, der imidlertid nedbrydes fuldstændigt ved et kvarter kogning.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.664 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her