4 personer
Tilberedningstid: 11-25 timer arbejdstid: ca. 20 min.
200 g tørrede kikærter (3 dl)
2-3 spsk. olie til stegning
½ tsk. groft salt
ca. 1 chili afhængig af styrke
½ knsp. stødt chili eller spidskommen
Evt. 1 bundt persille + 2 fed hvidløg
Sæt kikærterne i blød i koldt vand 10-24 timer. Brug fire gange så meget vand som kikærterne fylder og sæt dem køligt. Kasser vandet efter endt iblødsætning. Skær ringe af chili og steg dem i varm olie på pande. Tag dem op når de er brune. Steg kikærterne sprøde ca. 5 min. i olien. Krydr kikærterne med salt og stødt chili eller stødt spidskommen.
Drys evt. med en blanding af skyllet og hakket persille og pillet knust hvidløg. Holdbare i tætsluttende beholder 3-4 dage.
Anvendelse: For eksempel som drys i salater eller som snack.
Tip: I dag behøver mange kikærter ikke at blive udblødt. Læs dig eventuelt frem på pakken/dåsen.