Logo

Kikærter, stegte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Disse stegte og lidt spicy kikærter kan for eksempel benyttes som drys i salater eller som snack. Hvis kikærterne skal udblødes skal du huske at gå i gang i god tid.

 

4 personer

Tilberedningstid: 11-25 timer arbejdstid: ca. 20 min.

 

200 g tørrede kikærter (3 dl)

2-3 spsk. olie til stegning

½ tsk. groft salt

ca. 1 chili afhængig af styrke

½ knsp. stødt chili eller spidskommen

Evt. 1 bundt persille + 2 fed hvidløg

 

Sæt kikærterne i blød i koldt vand 10-24 timer. Brug fire gange så meget vand som kikærterne fylder og sæt dem køligt. Kasser vandet efter endt iblødsætning. Skær ringe af chili og steg dem i varm olie på pande. Tag dem op når de er brune. Steg kikærterne sprøde ca. 5 min. i olien. Krydr kikærterne med salt og stødt chili eller stødt spidskommen.

Drys evt. med en blanding af skyllet og hakket persille og pillet knust hvidløg. Holdbare i tætsluttende beholder 3-4 dage.

 

Anvendelse: For eksempel som drys i salater eller som snack.

Tip: I dag behøver mange kikærter ikke at blive udblødt. Læs dig eventuelt frem på pakken/dåsen.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.391 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her