2 kg kartofler
2 store løg
salt, peber
krydderier - fx timian
Kartoflerne skæres i tynde skiver (med skræl) og lægges i et enkelt lag
i en smurt bradepande og drysses med hakket løg og krydderier.
Bages i en forvarmet ovn ved 150ºC i ca. 25 minutter.
Kartoffelskiverne formes cirkelrunde med et glas og skrællen fjernes
med en kniv.
Kartoffelpuré:
De resterende kartofler skrælles og koges uden salt.
Vandet hældes fra, og kartoflerne røres til pure under tilsætning af
salt, peber og olie (smør).
De udstukne runde kartoffelskiver lægges lagvis med en æggeformet
skefuld kartoffelpuré mellem hver skive.
Der laves max. 5 lag til hvert tårn.
En skefuld kartoffelpuré lægges øverst på tårnet, som pyntes med
sprøde kartoffelpinde.
Sprøde kartoffelpinde :
5-6 rå kartoffelskiver snittes i fine pinde og frituresteges i olie.
Dryppes af og drysses med salt.