Logo

Kartoffeltårn

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 kg kartofler
2 store løg
salt, peber
krydderier - fx timian
 
Kartoflerne skæres i tynde skiver (med skræl) og lægges i et enkelt lag
i en smurt bradepande og drysses med hakket løg og krydderier.
Bages i en forvarmet ovn ved 150ºC i ca. 25 minutter.
Kartoffelskiverne formes cirkelrunde med et glas og skrællen fjernes
med en kniv.
Kartoffelpuré:
De resterende kartofler skrælles og koges uden salt.
Vandet hældes fra, og kartoflerne røres til pure under tilsætning af
salt, peber og olie (smør).
De udstukne runde kartoffelskiver lægges lagvis med en æggeformet
skefuld kartoffelpuré mellem hver skive.
Der laves max. 5 lag til hvert tårn.
En skefuld kartoffelpuré lægges øverst på tårnet, som pyntes med
sprøde kartoffelpinde.
Sprøde kartoffelpinde :
5-6 rå kartoffelskiver snittes i fine pinde og frituresteges i olie.
Dryppes af og drysses med salt.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.775 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her