Suppler dine stege og grillretter med en dejlig salat med
kartofler vendt i en cremet flødemarinade.
#
Salat:
400 g kolde, pillede små kartofler
200 g grønne asparges i mindre stykker
Flødemarinade:
¼ liter piskefløde 38%
6 store pillede fed hvidløg
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
1 dl hakkede friske krusemynteblade
400 g Salatost i tern fx med persille og hvidløg
½ agurk i skiver (ca. 200 g)
100 g rensede friske små spinatblade
*
Salat:
Vend marinade og kogte kartofler i skiver sammen.
Stil dem tildækket i køleskabet i mindst ½ time - vend i
kartoflerne af og til.
Læg aspargesstykkerne i en sigte, overhæld dem med kogende
vand og derefter med koldt vand.
Tag kartoflerne op af marinaden og læg dem lagvis med
asparges, ost, agurk og spinatblade i et stort, fladt fad.
Flødemarinade:
Kom fløde, hvidløg, salt og peber i en tykbundet gryde.
Kog ved svag varme og under låg i ca. 10 min.
Lad blandingen køle lidt af og blend den ved hurtigste
hastighed i ca. 30 sek.
Vend mynteblade i.