Tian de pommes de terre (6)
Denne måde at stege kartofler sprøde og duftende under en steg er også velegnet til courgetter. Den specielle smag skyldes de friske laurbærblade, som er kommet imellem grønsagerne. Hvis stegen er lille, kan det være nødvendigt at komme grønsagerne i ovnen først.
6 middelstore kartofler, skrællet og skåret i tynde skiver
6 middelstore tomater, skåret i skiver
4-6 friske laurbærblade, skåret i strimler på langs
frisk timian, finthakket
salt og sort peber
3-4 spsk koldt vand
1 ½ dl bouillon
Tomat- og kartoffelskiver lægges skiftevis i et enkelt lag, så de overlapper hinanden, i en lav, velsmurt bageform. Stik strimler af laurbærblade mellem grønsagerne, og drys timian over. Salt og peber drysses over, og der stænkes koldt vand over retten. Stil formen direkte under lammestegen. Efter 30 minutter hældes bouillonen over grønsagerne, og lammekødet dryppes med mellemrum med stegeskyen. Serveres varm direkte fra formen.