Logo

Kartoffel- og tomatgratin

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tian de pommes de terre (6)

Denne måde at stege kartofler sprøde og duftende under en steg er også velegnet til courgetter. Den specielle smag skyldes de friske laurbærblade, som er kommet imellem grønsagerne. Hvis stegen er lille, kan det være nødvendigt at komme grønsagerne i ovnen først.

6 middelstore kartofler, skrællet og skåret i tynde skiver
6 middelstore tomater, skåret i skiver
4-6 friske laurbærblade, skåret i strimler på langs
frisk timian, finthakket
salt og sort peber
3-4 spsk koldt vand
1 ½ dl bouillon

Tomat- og kartoffelskiver lægges skiftevis i et enkelt lag, så de overlapper hinanden, i en lav, velsmurt bageform. Stik strimler af laurbærblade mellem grønsagerne, og drys timian over. Salt og peber drysses over, og der stænkes koldt vand over retten. Stil formen direkte under lammestegen. Efter 30 minutter hældes bouillonen over grønsagerne, og lammekødet dryppes med mellemrum med stegeskyen. Serveres varm direkte fra formen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 1.856 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her