200 g jordskokker
1 dl portvin
½ dl olie
100 g porrer
100 g knoldselleri
100 g gulerødder
Sauce:
2 dl portvin
50 g smør
Iceberg- og friséesalat
krydderurter
Jordskokkerne skrælles og skæres i tern i tynde skiver.
Portvin og olie piskes sammen, og skiverne vendes i dressingen.
Jordskokkerne krydres med salt og peber og stilles koldt et par timer.
Porrer, selleri og gulerødder skrælles og skæres i tynde strimler, som lægges i koldt vand.
Sauce:
Portvinen koges ind med halvdelen af smørret.
Resten af smørret piskes i, og der smages til med salt og peber.
Jordskokker og grønsager vendes på en pande med lidt af væden fra dressingen.
Salaten skylles og anrettes på en tallerken. grønsagerne anrettes i midten, og den varme sauce hældes over.
Der pyntes med krydderurter.
Brød serveres til.