I det indiske køkken har man en lang tradition for lækre og stærkt krydrede grønsagsretter som denne Dal. Server den med en svalende agurkeraita og ris, der er kogt med gurkemeje, kanel, nelliker, rosiner og små broccolibuketter.
Dal:
250 g flækkede gule ærter
1 stort løg i tern
1 spsk hakket ingefær
1 spsk hakket hvidløg
2 spsk olie
1 spsk knust spidskommen
1 spsk knust korianderfrø
1 tsk stødt chilipulver
½ kanelstang
1 ds. hakkede, flåede tomater
2 tsk garam masala
Raita:
2 agurker uden kerner i tynde stave
2 ½ dl yoghurt naturel
2 spsk hakkede mynteblade
Sæt ærterne i blød i 1 time, hæld vandet fra og dræn dem.
Sauter løg, ingefær og hvidløg i olien til løgene er klare, ca. 5 min.
Rør spidskommen, korianderfrø, chili og kanelstang i ærterne og tilsæt de hakkede tomater og 3 dl vand.
Bring i kog, fjern skummet med en ske og kog for svag varme i 45 min. uden låg eller til ærterne er helt møre.
Smag til med garam masala, salt og peber og server med ris og raita.
Raita: Bland agurker, yoghurt og mynteblade og smag til med salt og peber.
Tips: Bliver ærterne ikke sat i blød, skal du beregne væsentlig længere kogetid. Grønsager pr. person: ca. 350 g