Guacamole er en traditionel mexicansk dip eller sauce, som
består af moset avocado og havsalt. Navnet guacamole stammer fra Nahuatl: Ahuacamolli,
der er dannet ud fra ordene Ahuacatl (= "avocado") + molli (=
"salsa"). Moderne varianter indeholder ofte hakkede løg, hvidløg og tomat,
koriander, og limesaft.
# Ingredienser:
2 avocado, modne
1 tomat
½ rød chilifrisk
½ bundt persille
1 nip havsalt
1 lime, saften
1 knivspids koriander
1 fed hvidløg, knust til mos
*
Sådan gør du:
1. Halvér avocadoerne, fjern sten, og tag avocadokødet ud
med en ske.
Mos det med en gaffel i en skål.
2 Skyl tomaten, og skær den i kvarte.
Fjern kernerne, og skær tomaten i fine tern.
3 Rens chilien, og skær den i fine tern.
4 Skyl og hak persillen helt fint.
5 Rør tomat, chili, persille, koriander, hvidløg og salt
sammen med avocado.
Smag til med limesaft.