Logo

Groft formbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 l. vand
5o g gær
1 spsk salt
1 spsk honning
1.3 l. groft rugmel
1.3 l. grahamsmel

Lun vandet, til det er håndvarmt.
Rør gæren ud i dejskålen i lidt af vandet.
Tilsæt resten af vandet samt salt, honning og så meget af melet, at det bliver en stabil dej.
Drys hvedemel over bagebordet, hæld dejen ud på det og ælt resten af
melet ind i den.
Form dejen til tre glatte brød. Læg dem i smurte bageforme (1 ½ l.).
Dæk dem med et viskestykke og lad dem hæve mindst 45 min. eller
indtil de har dobbelt størrelse.
Pensles evt. med vand.
Bages i den nederste del af ovnen ved 200º i ca. 1 time.
Afkøles indsvøbt i et viskestykke.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 2.798 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her