4 dl knækkede hvedekerner
51/2 dl vand
2 spsk olie
4-5 dl vand
1 spsk sirup
1 spsk salt
1 ½ spsk stødt anis eller fennikel
50 g gær
ca. 1 ½ L hvedemel
ca. 71/2 dl rugmel
Kog hvedekerner og vand. Lad det køle af i 30 min.
Hæld det i en dejskål.
Tilsæt olie, koldt vand, sirup, salt og krydderi.
Check, at væsken er 37º og opløs gæren i blandingen.
Bland melet i, men gem lidt til brødet skal æltes senere.
Ælt dejen smidig.
Hæver tildækket i ca. 45 min.
Ælt dejen på bagebordet med resten af melet.
Del den i fire stykker og form dem til buttede brød.
Læg dem i en smurt bradepande to og to ved siden af hinanden.
Hæver tildækket i ca. 45 min.
Bages i den nederste del af ovnen ved 200º ca. 45 mm.
Afkøles tildækket på en bagerist.