1 kg renset græskarkød i tern
1 dl vand
250 g sukker (gerne rørsukker)
skallen af 1 citron
2 kanelstænger
8 nelliker
1 tsk stødt el. frisk revet ingefær
evt. Atamon
Pak citronskal, kanelstænger og nelliker ind i gaze.
Bring vand, sukker og ingefær i kog, kom græskarstykkerne og
gazeposen i, og lad det småkoge i en halv time under jævntlig omrøring.
Tag gazeposen op og blend resten i en foodprocessor.
Der frigøres meget saft fra frugtkødet, og derfor kan det være
nødvendigt at koge græskarsmørret lidt mere ind, under stadig
omrøring.
Tilsæt evt. Atamon og fyld det op i rene, evt. Atamonskyllede sylteglas.
Opbevar det på et koldt og mørkt sted.
Når sylteglasset er blevet åbnet, bør det opbevares i køleskab.
Uåbnet kan græskarsmørret holde sig i op til to måneder.
Hvis man ikke ønsker at tilsætte konserveringsmiddel, er det en god idé
at sterilisere sylteglasset inden brug: Kom glasset op i en gryde og hæld
koldt vand ved, indtil det dækker. Kog glasset i minimum 10 min.
Opbevar glasset i vandet, indtil det skal bruges. Kom græskarsmørret
op i glasset. Hæld lidt af det kogende vand fra, så det dækker ¾ op
omkring glasset. Luk det og kom det - oprejst - ned i gryden med det
kogende vand. Kog og afkøl.