Fordej:
25 g gær
4 dl vand
250 g groft durumhvedemel
Dej:
fordej
2 tsk salt
1 dl syrnet mælkeprodukt
2 dl vand
5-600 g fint durumhvedemel el. alm. hvedemel
Pensling: Vand
Drys: Groft durumhvedemel
Rør gæren ud med lunkent vand og tilsæt groft durumhvedemel.
Dæk skålen med et grydelåg og sæt den ved køkkentemperatur i 1
døgn.
Næste dag:
Rør salt, surmælk, vand og hvedemel i fordejen.
Ælt dejen godt igennem.
Sæt den til hævning til dobbelt størrelse, ca. 1 time.
Slå dejen ned og del den i 2.
Form hvert dejstykke til et brød og læg dem på en plade beklædt med bagepapir.
Lad brødene efterhæve ca. 20 min.
Rids dem med en skarp kniv, pensl med vand og drys lidt groft durumhvedemel på.
Bag brødene ved 200° på nederste ribbe i 40-50 min.
Lad dem køle af på en bagerist.