Logo

Grillet brød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grillet brød

 

Det er hyggeligt at grille brød, og det kan være et godt tilbehør eller en god snack, mens maden bliver klar. Her er dejen skåret i aflange pinde, der minder om snobrød. Lær børnene at vende brødet og finde ud af, hvornår de er færdige.

Arbejdstid: ca. 30 min. Hævetid: 1½ time. Bagetid: ca. 15 min. 12 stykker.

 

#

25 g gær '

2½ dl vand

2½ dl kærnemælk

1 spsk olie

2 tsk groft salt

ca. 600 g ølandshvede eller hvedemel (heraf evt. 150-200 g fuldkornsmel)

lidt olie til grillristen

*

SMULDR gæren og rør den ud i lidt af det lunkne vand i en stor skål.

Tilsæt resten af vandet, kærnemælk, olie og salt.

Rør hvedemel i, indtil dejen er så fast, at den kan æltes.

Ælt dejen grundigt, til den er glat og smidig, men fast i konsistensen uden at være for tør.

Dejen kan    også æltes på maskine.

 

LÆG dejen i en skål.

Læg et rent viskestykke over og lad dejen hæve i ca. 1 time ved stuetemperatur til dobbelt størrelse.

 

TÆND grillen.

 

ÆLT dejen igennem på et meldrysset bord og form en firkant på ca. 25x30 cm og 1-2 cm tyk.

Skær dejen ud i 12 stænger.

Lad dem efterhæve i 30 min.

 

DRYS brødene med lidt ekstra mel og bag dem i 8-10 min. på en varm grillrist smurt med olie.

Brødene skal lyde hule, når du banker på dem så er de gennembagte.

Brødene smager bedst friskbagte og lune.

 

TIPS: Brøddejen kan tilsættes friske hakkede krydderurter som fx persille, timian og merian.

Du kan også bage brødene i ovnen ved 235 °C ca 10 minutter

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.502 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her