Det er hyggeligt at grille brød, og det kan være et godt
tilbehør eller en god snack, mens maden bliver klar. Her er dejen skåret i
aflange pinde, der minder om snobrød. Lær børnene at vende brødet og finde ud
af, hvornår de er færdige.
Arbejdstid: ca. 30 min. Hævetid: 1½ time. Bagetid: ca. 15
min. 12 stykker.
#
25 g gær '
2½ dl vand
2½ dl kærnemælk
1 spsk olie
2 tsk groft salt
ca. 600 g ølandshvede eller hvedemel (heraf evt. 150-200 g
fuldkornsmel)
lidt olie til grillristen
*
SMULDR gæren og rør den ud i lidt af det lunkne vand i en
stor skål.
Tilsæt resten af vandet, kærnemælk, olie og salt.
Rør hvedemel i, indtil dejen er så fast, at den kan æltes.
Ælt dejen grundigt, til den er glat og smidig, men fast i konsistensen
uden at være for tør.
Dejen kan også æltes
på maskine.
LÆG dejen i en skål.
Læg et rent viskestykke over og lad dejen hæve i ca. 1 time
ved stuetemperatur til dobbelt størrelse.
TÆND grillen.
ÆLT dejen igennem på et meldrysset bord og form en firkant
på ca. 25x30 cm og 1-2 cm tyk.
Skær dejen ud i 12 stænger.
Lad dem efterhæve i 30 min.
DRYS brødene med lidt ekstra mel og bag dem i 8-10 min. på
en varm grillrist smurt med olie.
Brødene skal lyde hule, når du banker på dem så er de
gennembagte.
Brødene smager bedst friskbagte og lune.
TIPS: Brøddejen kan tilsættes friske hakkede krydderurter
som fx persille, timian og merian.
Du kan også bage brødene i ovnen ved 235 °C ca 10 minutter
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin