250 gram hvidkål
250 gram frisk spinat
250 gram friske bønnespirer
3 mellemstore kartofler
250 gram majskerner fra dåse (eller frosne optøede)
4 hårdkogte æg
Til Gado-jordnøddesauce:
2 ½ dl kogende vand
500 gram jordnøddepasta
1 spsk sambal olek
lidt salt
list sukker
saften af 1 citron
2 stykker sojabønnekvark
4 tsk stegte løg
Befri hvidkålen for ydre, grove blade samt stok, skyl den og skær den i tynde strimler.
Spinaten pilles og skylles.
Bønnespirerne skylles og stilles til afdrypning.
Blancher hvidkål, spinat og bønnespirer enkeltvis i kogende vand i 3 minutter.
Kog kartoflerne med skrællen på, pil dem og skær dem i tynde skiver. Majskernerne stilles til afdrypning.
De hårdkogte, pillede æg deles i seks dele.
Gado-jordnøddesauce:
Bring vandet i kog i en kasserolle, hvorefter der skrues ned for varmen. Jordnøddepastaen røres ud i vandet, og man skal blive ved med at røre, indtil man får en tyk sauce (af konsistens nærmest som en pandekagedej). Smag til med sambal olek, salt, sukker og citronsaft.
Lige inden serveringen kommes grønsagerne i en lerskål og blandes godt med ⅔ af saucen, hvorefter blandingen anrettes på et stort fad.
Garner med smuldret sojabønnekvark, kartoffelskiver og æggebåde.
Hæld resten af saucen over og drys med de ristede løg.
Tips: Salaten bør først blandes lige inden serveringen, da den ellers bliver for vandet. Man kan anvende alle mulige forskellige grønsager til en Gado-Gado salat, fx kan også anvendes agurk, grønne bønner, ærter, gulerødder eller icebergsalat.