Légumes a l'Huile
1 løg, finthakket
1 gulerod, finthakket
3 fed hvidløg, knust
masser af god olivenolie
salt og peber
4 dl hvidvinseddike
4 dl vand
1 bundt sammenbundne krydderurter (timian, rosmarin, merian)
5-6 korianderfrø
10-12 hele peberkorn
1 kg vilde svampe, renset og skåret i skiver på langs
eller en blanding af små røde og grønne peberfrugter uden skind og skåret i strimler eller
auberginer, skåret midt over og strimlet på langs
4 laurbærblade
nogle kviste timian
Lav først marinaden ved at koge løg, gulerod og hvidløg i en smule olie, til de er bløde. Smag til med salt og peber, og tilsæt vineddike, vand, krydderurter, koriander og peberkorn. Lad det koge i 10 minutter. Lad grønsagerne køle af i urtevandet natten over, hæld derpå væden fra, og fordel dem i en eller flere syltekrukker. Læg laurbær og timian ned ved siderne, hæld olivenolie over, så den dækker, og sæt låget på. Gemmes i 1 måned, inden man smager på det. Serveres med en tynd skive ristet brød til at opsuge den aromatiske saft.