Frisk betyder i dette tilfælde frisk fra fryseren! Ærtebælge, der er plukket direkte i haven, er nemlig svære at få fingre i nu om dage, og hvis det lykkes, så vil man ikke lave sauce af dem, men sautere dem ganske let i smør og drysse med friske krydderurter.
Nok til 4.
1 lille løg
1 spsk smør
300 g frosne ærter
1 ¼ dl tør hvidvin
1 ¼ dl fløde
salt, friskkværnet peber
½ bundt basilikum
citronsaft
Pil løget, halver det, og hak det meget fint.
Smelt smørret i en høj gryde (middel varme), læg løget i og steg det glasklart, rør ofte i
gryden.
Kom de dybfrosne ærter i gryden og bland med løget.
Hæld vin og fløde ved og krydr med salt og peber.
Læg låg på og lad det koge op.
Tør basilikum bladene med lidt fugtet køkkenrulle.
Lad et par blade koge med i gryden under låg en 5 minutters tid.
Tag gryden af komfuret, tilsæt resten af basilikumbladene, og purer det hele med stavblenderen.
Smag saucen til med salt, peber og et par dråber citronsaft.
Smager godt sammen med smilende æg (endnu varme), kogt oksekød, gode stegeben, laks, svinemørbrad.
kj pr. portion: 800