500 g rødkål (ca ¼ - befriet for yderblade og stok)
3 spsk kirsebæreddike
50 g smuttede mandler
2 små appelsiner
2 spsk honning
2 spsk olivenolie
75 g rosiner eller tørrede tranebær
Salt, peber
*
Snit kålen i helt tynde strimler og vend den sammen med kirsebæreddiken.
Krydr med salt og lad rødkålen trække med eddiken i et par timer.
Rist mandlerne ved svag varme i ovnen eller på en pande, til de netop begynder at ændre farve.
Skær dem i aflange splinter.
Skær top og bund af appelsinerne og stil dem på spækbrættet med skærefladen nedad.
Skær skrællen af og skær frugtkødet fri mellem hinderne.
Bland honning og olie sammen til en dressing og smag til med salt og peber.
Vend rødkål, appelsiner, mandler og rosiner sammen.
Vend dressingen i og smag til med salt og peber.