Ca. 15-20 stk
30 g gær
6 dl vand
3-4 spsk god olivenolie
1 spsk fint salt
1 kg italiensk pizzamel
1 dl olivenolie
Opløs gæren helt i håndvarmt vand.
Tilsæt salt og olivenolie.
Tilsæt så meget hvedemel, at dejen kan slås godt igennem.
Tilsæt 1 dl hvedemel ad gangen, til dejen kan æltes i hånden.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord.
Ælt dejen i ca. 10 min., form dejen til en kugle.
Kom 1 spsk olie i en skål og vend dejen rundt heri, så der kommer olie på alle sider.
Dæk med film, og lad dejen hæve til dobbelt størrelse (ca. 2 timer).
Slå dejen ned og form den til sandwichboller, læg dem på plader med papir, og lad dem hæve til dobbelt størrelse. Pensl med lidt olie og drys med salt.
Bag bollerne ved 220º i ca. 10-12 min.