brød
½ l lunkent vand
1 tsk salt
olivenolie
hvedemel
30 g gær
1 spsk krydrerier fx timian, oregano, basilikum - hvis de er friske skal der bruges mere
Tænd ovnen på 250ºC.
Hæld lunkent vand, 3 spsk olivenolie, krydderier og salt i en skål og smuldr gæren i vandet.
Rør i skålen med et piskeris til gæren er rørt helt ud.
Rør så langsomt hvedemel i og ælt til sidst ind til dejen er let og smidig. (der er med vilje ikke angivet, hvor meget hvedemel, der skal i, for det afhænger af melets kvalitet og alder - det er meget bedre at mærke sig frem).
Smør en bageplade med olivenolie og form brødet som en 2-2 ½ cm tyk pandekage.
Lav huller i brødet med en gaffel eller med knoerne. (Hvis du har tid, så lad brødet hæve 20-30 min).
Pensl brødet med olivenolie og bag det i ovnen i ca. 20 minutter til det er færdigt.