fillone er et aflangt italiensk brød med spidse ender og skrå ridser i skorpen. Det ligner ciabatta, men er ikke så kraftigt i smagen. Krummen er en smule fastere og mindre porøs.
4 brød
# Ingredienser
800 g hvedemel
200 g durumhvedemel
6 dl vand
15 g gær
20 g salt
olivenolie
* Tilberedning
Rør gæren ud i stuetempereret vand.
Tilsæt hvedemel og salt.
Læg dejen i et rent dejfad, der er penslet med olivenolie.
Dæk fadet med film, og lad dejen hæve i køleskabet i 6-12 timer.
Læg dejen på et meldrysset bord, og del den i 4 stykker.
Hvert stykke formes til et rektangel på ca 10 x 25 cm.
Enderne snos, så de bliver spidse.
Læg brødene på en bageplade, der er drysset med hvedemel.
Rids brødene med 3 skrå rids, før de pensles med olie, dækkes med film og efterhæver til dobbelt størrelse 1½-2 timer ved stuetemperatur.
Tænd ovnen på 250 °C.
Sæt brødene ind, når ovnen er varm.
Brug en forstøver, og sprøjt brødene med vand 10 gange.
Dæmp varmen til 220 °C, og bag brødene 30-40 min.
Bank på undersiden af brødene. Hvis det lyder hult, er de færdige.