15 g gær
6 dl vand
800 g tipo 00 hvedemel
200 g durummel
20 g salt, Halen Mõn eller Maldon
50 g pastamel - groft durummel
olie
Rør gæren ud i vandet, tilsæt hvedemel og salt og ælt det til en smidig dej. Kom dejen i en skål smurt med olie, drej den rundt, så der kommer olie over det hele .
Stil til hævning i køleskabet i seks-otte timer, til dejen er hævet.
Tag dejen ud på et hvedemel strøet bord og skær den i fire aflange stykker.
Tril dem længere endnu, men så de samtidig bliver vredet og spidset til i
hver ende.
Læg dem på bagepapir på to bageplader.
Drys tykt med pastamelet, skær tre-fire slidser i hvert brød, der flugter med vridningerne.
Lad brødene hæve lunt til dobbelt størrelse.
Bag ved 250ºC de første 10 min.
Smid en kop vand ind i en bradepande i bunden af ovnen samtidig med at brødene sættes ind.
Sænk varmen og bag dem færdige ved 200ºC.