1 stk
150 g grahamsmel
4 dl kogende vand
1 ½ dl ymer
50 g gær
2 tsk salt
2 tsk sukker
½ dl olie
ca. 525 g hvedemel
sammenpisket æg
valnøddekerner, pistacienødder eller hasselnøddekerner
Rør grahamsmel og kogende vand sammen i en skål.
Tilsæt ymeren og lad blandingen blive håndvarm. Rør gæren ud heri. Kom salt, sukker, olie og det meste af hvedemelet i dejen.
Ælt mere hvedemel i, til dejen har passende ikke for fast konsistens.
Lad dejen hæve lunt tildækket til dobbelt størrelse ca. 1 time.
Ælt dejen let igennem og tril den til en pølse ca. 70 cm lang. Form pølsen til en hestesko på en bageplade med bagepapir. Klip dybe hak i dejen og fold snipperne tilbage.
Pynt brødet med nøddekerner og pensl godt med sammenpisket æg. Efterhæves ca. 10 min.
Sæt brødet i en 200º forvarmet ovn på midterrillen og bag det ca. 25 min.
Afkøles på en rist.