75 g margarine
7 dl vand
50 g gær
2 tsk salt
1 spsk sukker
300 g grahamsmel (evt. halvt grahamsmel og halvt hvedekerner)
ca. 900 g hvedemel.
æg til pensling
birkes
kommen
sesamfrø
hørfrø
Margarinen smeltes, hældes i en stor skål og blandes med vandet. Gæren smuldres og røres i.
Salt, sukker, grahamsmel, hvedekerner og hvedemel tilsættes, og dejen æltes, til den er smidig og blank.
Stilles til hævning tildækket i en skål et lunt sted ca. 1 time.
Dejen lægges på et meldrysset bord, luften trykkes ud med knoerne og formes til et stort rundt brød, der lægges på en plade med bagepapir.
I midten af dejen trykkes et hul med et glas.
Dejen fra hullet trilles i en meget tynd pølse, der snos og lægges på brødet, så der bliver 4 inddelinger.
Brødet prikkes med en gaffel og pensles med sammenpisket æg.
Inddelingerne drysses med henholdsvis birkes, sesamfrø, kommen og hørfrø.
Brødet efterhæver ca. 20 min. og bages 35 – 40 min. ved 200ºC på nederste ovnrille.