Logo

Fennikelbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

300 g sigtemel
200 g hvedemel
2.5 dl lunkent vand
30 g gær
1 dl ymer med stuetemperatur
75 g blødt smør
1 æg
2 tsk stødt tørret fennikel
2 spsk salt
 
Gæren røres ud i det lunkne vand.
Ymer, smør, fennikel og salt tilsættes i nævnte rækkefølge.
Sigtemel og det meste af hvedemelet tilsættes, og dejen samles.
Dejen æltes færdig på bordet, med så meget hvedemel den kan tage uden at blive tør.
Dejen skal være let og smidig.
Dejen stilles til hævning et lunt sted ca. 1 time.
Dejen slås ned, og formes til 2 runde brød, som lægges i en springform på ca. 20-25 cm.
Stilles til efterhævning ca. 45 min.
Brødet pensles med sammenpisket æg, og bages 40 min. ved 200ºC.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.339 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her