Prøv hvide bønner til denne ret, men brune bønner kan også bruges. De bløde bønner står fint til den sprøde fennikel.
250 g hvide, tørrede bønner (cirka 1-1 ⅓ kop), skyllede og udblødte
1 fennikel rod
3 spiseskefulde olivenolie
1 fed knust hvidløg
½ teskefuld spidskommen
Salt og peber efter behag
Saft fra ½ citron ved servering
Hvis du bruger tørrede bønner, skal de ligge i blød natten over.
Kog dem derefter som beskrevet på pakken, eller brug kogeklare bønner på dåse.
Skyl og rens fennikelroden, skær den i to og i tynde skiver.
Varm olien i en gryde med låg og kog hvidløget over lav varme i 5 min.
Tilsæt de kogte bønner og spidskommen.
Smag til med salt og peber og lad retten simre under låg i 10 minutter, hvor der af og til røres i den.
Når retten er klar til servering, så stænk citronsaften over bønnerne og fennikelen, og pynt den med fennikelblade, hvis der er nogen.
Denne ret står fint til svinekød eller en skinke og er helt perfekt til Braiseret Lam med aubergine (se dette).
6 g fibre; 15 mg natrium; 61 mg kalcium.