Rør det syrnede produkt op med de øvrige ingredienser og
smag til. Er dressingen for tyk, tilsættes lidt mælk eller fløde. Lad
dressingen stå og trække nogle timer i køleskabet. Rør rundt i den lige før
serveringen.
Se også opskrifter på Dip og kolde saucer
Cremefraiche-sauce med sennep og dild
(4-6 pers.)
#
3½ dl cremefraiche
1½ tsk groft salt
3 spsk sød fransk sennep
½ tsk tørret dild
2 spsk friskklippet dild.
*
Rør det syrnede produkt op med de øvrige ingredienser og
smag til.
Er dressingen for tyk, tilsættes lidt mælk eller fløde.
Lad dressingen stå og trække nogle timer i køleskabet.
Rør rundt i den lige før serveringen.
Server saucen som dip eller dressing til kold
kartoffelsalat.
Cremefraiche-sauce med citronskal
(4-6 pers.)
#
2 dl cremefraiche 18 %
2 dl cremefraiche 38 %
1½ tsk groft salt
friskkværnet peber
1 tsk revet citronskal
2 spsk klippet dild.
*
Hæld saucen hen over rensede, røgede ørred-, silde- eller
makrelfileter.
Pynt med dildkviste og server retten som forret.
Cremefraiche-sauce med syltede agurker
(4-6 pers.)
#
3½ dl cremefraiche
1½ spsk revet zittauerløg
1½ spsk sød fransk sennep
4 spsk finthakkede, syltede agurker
1 tsk groft salt
friskkværnet peber.
*
Server fx. saucen til tunfiskesalat bestående af tunfisk i
olie, grøn salat, tomatbåde og hårdkogte æg skåret i kvarter. Denne salat er
velegnet som forret.
Ymerdressing med merian
(4 pers.)
#
2 dl ymer
½ dl piskefløde
1 tsk tørret merian
1 tsk groft salt
¼ tsk peber
1 spsk fransk aromasennep.
*
Server fx. dressingen til en skål grøn salat blandet med ost
og kogt skinke, skåret i terninger.
Salaten kan serveres som frokostret.
Dressingen kan også serveres til en skål blandet salat, der
serveres til en kødret.
Ylettedressing med chili
(4-6 pers.)
#
3 dl ylette, ymer eller tykmælk
½-¾ tsk groft salt
friskkværnet peber
3 spsk sød chilisauce eller tomatketchup.
*
Server dressingen i en skål for sig til strimlet salat,
kinakål eller hvidkål og hakket persille eller en skål blandet salat.
Ylettedressing med persille
(4-6 pers.)
#
3 dl ylette, ymer eller tykmælk
2 spsk mælk
½-¾ tsk groft salt
friskkværnet peber
1 spsk revet skalotteløg
2 spsk hakket persille.
*
Server dressingen til salat, fx icebergsalat med fennikel og
rød peber.