Disse 3 lette opskrifter kan anvendes som dip, dressing til
salat eller kold sauce til forskellige retter. Bland det hele sammen og smag
saucen til. Er den for tyk til dressing, røres den blød med lidt mælk eller
fløde.
I opskrifter, hvor der er anvendt cremefraiche alene, kan
der fx bruges lige dele 18 % og 38 % cremefraiche. Opskrifterne er beregnet til
4-6 pers.
NB! Se også: Dressinger og kolde saucer.
DIP er det moderne ord for en velsmagende dyppelse
eller sauce til drinks eller et glas øl. Man dypper forskellige ting i saucen
og nyder dippen til drinks før middagen, og dette kan gøre det ud for en lille
forret. Cremefraiche er særlig velegnet til dip. Det er vigtigt, at dippen ikke
er for tynd. Brug derfor cremefraiche, der er nogle dage gammel. Du kan nøjes
med en slags dip, eller du kan servere flere slags, som du har lyst til. Dippen
serveres kold i et glas eller en lille skål sammen med tilbehøret, der kan
være: små cocktailpølser, røgede muslinger, franske kartofler, rå agurkestave,
blomkålsbuketter eller bladselleri.
Cremefraiche-sauce med purløg
#
2 dl cremefraiche
1 bæger kvark med urter (150 g)
½-1 tsk groft salt
1-2 spsk friskklippet purløg.
*
Server saucen som dip eller til sprængt oksebryst,
hamburgerryg og kogt skinke.
Cremefraiche-sauce med dild
#
2 dl cremefraiche
1 bæger kvark med urter (150 g)
½-1 tsk groft salt
1-2 spsk friskklippet dild.
*
Server saucen som dip eller til fisk eller røget laks.
Cremefraiche-sauce med peberfrugt
#
2 dl cremefraiche
1 bæger kvark med krydderier (150 g)
½-1 tsk groft salt
1-2 spsk hakket rød peberfrugt.
*
Servering som ovenfor.