Logo

Broccoli salat med bacon - 20 fedt %

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Denne salat er lavet mange gange, og den er altid et ubetinget hit. Egen sig glimrende som tilbehør til kød for eksempel til grillmad.


Denne salat er lavet mange gange, og den er altid et ubetinget hit. Broccolien bliver kogt i ganske kort tid, så den stadig er salatsprød, men den rå kålsmag er fjernet.
Når salaten smages til, er det vigtigt, at den er lidt syrlig af vineddiken, og er man i tvivl om, hvorvidt den har fået nok eddike, skal den have en sjat mere. 4 personer.
 
2 broccolihoveder
1 rødløg
½ dl rosiner
½ portion grunddressing til mayonnaisesalat
2 tsk vineddike
100 g bacon

*
 
Broccolien deles i fine buketter og kommes i spilkogende vand i ca. 45 sek., hvorefter den afkøles i rigeligt koldt vand.
Broccolien tages derefter op af vandet og drypper godt af.
Rødløget skæres i fine både og vendes sammen med broccoli, rosiner, dressing og vineddike.
Salaten trækker en times tid inden serveringen, så rosinernes sødme kan nå at blande sig med det syrlige i dressingen.
Ved serveringen drysses med hårdt ristet og sprødt bacon.
 
Tips: Salaten er altid fremragende, men egner sig bedst som tilbehør til stegt kød og er altså ideel en sommeraften til grillmaden.
 
Næringsberegning pr. person.
Fedt:           3,7 g  20%
Protein:        14,8 g 35%
Kulhydrat:    19,2 g 45%
Kostfiber:    4,8 g
Energiindhold: 778 kJ

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.708 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her