Disse ris med bouillon er lette og lave og smager dejligt. Retten smager lækkert som tilbehør til for eksempel kylling. Server gerne med en salat.
#
60 gram vilde ris
5 dl hønsebouillon
3 dl lange ris
ca. 1 tsk balsamico eddike
lidt koldt smør
salt og peber
*
Skyl de vilde ris med koldt vand gennem en finmasket sigte.
Hæld dem i en gryde sammen med bouillon.
Kog op og læg låg på. Lad dem småkoge 20 minutter.
Hæld de lange ris i, rør rundt og kog op.
Læg igen låg på og lad blandingen småkoge 10-12 minutter.
Væden skal næsten være helt opsuget.
Virker blandingen for tør, så hæld en smule væde ved.
Tag gryden af varmen og lad risene trække 10-12 minutter.
Smag til med peber, og måske en smule salt.
Smag også til med lidt balsamico.
Rør et par små smørklatter i og hæld risblandingen op i en skål.