Kartofler giver en
god bund i grønne retter. Nyd retten som den er på en kødfri dag, eller server
den som tilbehør til fisk, kød eller fjerkræ.
4 personer.
Arbejdstid: 25 min. Kogetid: ca. 30 min.
#
1¼ kg små nye
kartofler
2 rødløg
1 squash
3 fed hvidløg
500 g cherrytomater
½ tsk salt
friskkværnet sort
peber
8 dl grønsagsbouillon
1 bundt persille
eller lidt løvstikke
*
Skrub eller skrab
kartoflerne, og halver dem.
Pil rødløgene og
vask squashen.
Skær løg og squash i
tykke skiver.
Pil hvidløgsfeddene,
og hak dem fint.
Skyl tomaterne.
Læg kartofler, løg,
squash, hvidløg, tomater, salt og peber i en bredbundet gryde.
Hæld bouillon ved,
så kartoflerne er næsten dækket.
Giv det et stille
opkog, skru ned, og lad retten simre under låg i 30 min.
Tjek med en lille
spids kniv, om kartoflerne er møre.
Kog lidt længere,
hvis de endnu ikke er møre.
Smag evt. til med
ekstra salt og peber.
Drys kartoflerne med
hakket persille eller løvstikke, og server.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin