Blomkålsgratin er en
dejlig klassiker, som er værd at tage frem her i forsommeren. Følg vores nemme
anvisninger og server den dejlige blomkålsgratin som selvstændig ret med for
eksempel en tomatsalat til eller som tilbehør til kogt skinke eller
hamburgerryg.
Arbejdstid: 40 min.
Koge/bagetid: 1 time og 15 min. 4 personer
#
50 g smør
75 g mel
4 dl mælk
4 æg
muskatnød
salt og peber
evt. sukker
1 blomkål
smør og rasp til
formen
*
1. Lav en opbagning
af smør og mel.
Tilsæt mælk og kog saucen
igennem under omrøring 5 min. Hæld den i en skål til afkøling.
2. Rør æggeblommerne
i saucen en ad gangen og krydr med revet muskatnød, salt og peber og evt. en
smule sukker.
3. Del blomkålen i
buketter og kog dem halvmøre i letsaltet vand.
Hvis bladene er
pæne, så snit dem fint og kog dem med.
Lad dem dryppe godt
af i en sigte og vend dem i saucen.
4. Pisk æggehviderne
stive og vend dem i gratinmassen lidt ad gangen.
Fyld det i en form,
der er smurt med smør og drysset med rasp.
Drys overfladen med
rasp og bag gratinen ved 175 °C i ca. 1 time.
Variationer:
• Du kan vende lidt
revet ost i gratinmassen og også drysse overfladen med en blanding af revet ost
og rasp.
• Prøv også at vende
brud af varm røget laks eller fintsnittet skinke i gratinen, inden den bages.
• Vend gerne en god
håndfuld hakkede krydderurter i gratinmassen.
• Broccoli kan
bruges i stedet for blomkål eller blandet med blomkål.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin