5 spsk birkes
3 stk tørrede, røde chilier
knap 1 dl vand
½ kilo blomkål
½ tsk gurkemeje
½ tsk salt
½ tsk sukker
4 spsk sennepsolie
+ 4 spsk sennepsolie
½ tsk jomfru i det grønne
3-4 stk tørrede, røde chilier
2 stk laurbærblade
½ tsk salt
½ tsk sukker
1-1 ¼ dl vand
Birkes og tørre, røde chilier kværnes i en kaffekværn. Tilsæt vand og rør til det er en fin pasta.
Blomkålen drysses med gurkemeje, salt og sukker og blandes. Derefter steges det i varm sennepsolie i wokken. Rør rundt. Når blomkålen er lysebrun, tages den med en hulske op på et fad.
Sennepsolie kommes i en wok. Lad den varme op og tilsæt så jomfru i det grønne, tørrede, røde chilier og laurbærblade. Rør hurtigt rundt.
Og kom derpå birkes-pastaen i. Rør rundt og steg, til det er pænt brunt. Tilsæt al blomkålen. Tilsæt yderligere salt og sukker. Og vand. Rør rundt, læg låg på og lad det stå 10 minutters tid. Blomkålen skal være sprød.