Logo

Blødost - Skørost

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Skørost eller blødost er en fynsk ost. Den laves på sødmælk eller tykmælk. Osten spises på brød med salt.


En anden fynsk ost er Skør­ost eller Blødost, som den egentlig kaldes på Fyn lige­som tykmælk kaldes Skjør­mælk.
 
3 l. sødmælk (helst nymalket ellers tykmælk)
Tilbehør: Salt og brød

*
 
Mælken sættes ved varmen til den løber sammen (ca. 24 timer).
Ostemassen hældes i et dørslag, så vallen kan løbe af.
Når osten er tilstrækkeligt fast, vendes den ud på et lille fad, så man kan se mærkerne fra dørslaget.
Spises på brød med salt.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,6 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.203 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her