Jeg er egentlig imod anvendelsen af færdigprodukter, da de aldrig bliver rigtig gode, og kvaliteten sjældent kommer i nærheden af den ægte vare.
Da mange af os danskere imidlertid har en svaghed for bearnaisesauce - og den ægte vare er svær at lave og næsten udelukkende består af smør - vælger jeg her at gøre en undtagelse med tilføjelsen:
Drop pakkens anvisninger og skrot smørret.
3 personer
# Ingredienser
3 dl skummetmælk eller minimælk
1 pose bearnaisepulver
* Tilberedning
Halvdelen af skummetmælken samt bearnaisepulveret kommes i en gryde og koges op under piskning.
Når saucen er jævn og glat, spædes med resten af mælken, til passende konsistens.
Saucen koges igennem.
Tips: Samme princip kan anvendes til alle pulversauce, og da energien er nogenlunde tilsvarende, kan de fint indgå i en slankende kostplan. Men da der ikke er fibre eller grønsager i disse sauce, vil de ikke mætte af betydning, og man bør derfor begrænse sig til 1 dl.
Hvis man yderligere har adgang til frisk estragon eller kørvel, kan det anbefales at hakke lidt i, da saucen derved får mere karakter.
Næringsberegning pr. person.
Fedt: 1,0 g 15e%
Protein: 4,2 g 28e%
Kulhydrat: 8,3 g 57e%
Kostfiber: 0,0 g
Energiindhold: 249 kJ