Med denne opskrift kommer saucen til at smage godt og
kraftigt, selv de travle hverdage. Den er også hurtig, bagt på fond og måske
med et skvæt soya og engelsk sauce for at give ekstra meget smag.
Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.
# Ingredienser
1 l fond
1 løg
1 gulerod
1 lille krydderbuket af timian, laurbær, persille
3 spsk sherryvinaigre
1 spsk tomatpuré
2 spsk hvedemel
2 spsk smør
2 dl piskefløde
salt (efter smag)
1 knivspids peber (efter smag)
1 smule sukker (efter smag)
1 smule kulør
* Tilberedning
Hak løg og gulerod og sautér det i halvdelen af smørret
sammen med krydderurter.
Kom eddike på, og lad det koge væk.
Kom fond og tomatpure på, og lad det koge roligt i en halv
times tid.
Lav en opbagning af smør og mel.
Den skal ende med at have en farve som lys karamel.
Si fonden over, mens der piskes.
Lad saucen koge igennem i ca. 20 minutter.
Tilsæt fløde, kog igennem og smag til med salt, peber og
sukker.
Giv evt. saucen lidt kulør.
Saucen kan også smages til med lidt soya og engelsk
sauce.