Hvis du kan holde på en hemmelighed, så er kernen i denne
genvej til bearnaise sauce: en blender. Ingredienserne er de klassiske skåret
ind til benet: æggeblommer, vand, estragoneddike, peberkorn, smør og frisk
estragon.
#
3 æggeblommer
250 g smør
½ citron
2 spsk estragoneddike eller hvidvinseddike
nogle peberkorn knuste
frisk estragon hakket
*
Sådan gør du
Start med at komme 3 æggeblommer i en blender.
Hæld en sjat vand i blenderen og blend de to ting sammen.
Smelt 250 g smør ved lav varme.
Pres en halv citron (en spiseskefuld) ned i en anden lille saucegryde.
Tilsæt 2 skefulde estragoneddike eller hvidvinseddike samt
nogle peberkorn.
Bring det hele i kog.
Hæld eddikeblandingen ned i blenderen, mens den pulserer
eller snurrer på moderat hastighed.
Tilsæt den smeltede smør ganske langsomt.
Hav nogle isterninger ved hånden.
Tilsæt en af gangen, hvis det bliver for hedt nede i
blenderen, og saucen begynder at skille.
Blend bearnaise saucen færdig, indtil saucen er blevet
tilpas tyk.
Hæld saucen i en saucekande eller en anden serveringsskål.
Hak frisk estragon.
Vend den hakkede estragon i bearnaise saucen.
Så er saucen færdig til at servere.