Logo

Avocadosalat 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Denne salat skal tilberedes sidst, for den skal helst ikke hvile sig længere end en halv time. Det er kontrasten mellem de bløde avocadoer og de sprøde jordskokker, der giver den sit raffinement.

5 modne avocadoer
400 g jordskokker
Saften af 3 citroner
1 bundt persille
2 tsk grønne peberkorn fra glas eller tilsvarende røde, tørrede peberkorn
6 spsk olivenolie
1 tsk groft salt

Hæld saften af de to citroner i en kasserolle med en halv liter vand.
Jordskokkerne skrubbes grundigt, skæres i skiver som mønter og lægges i kasserollen med salt-citron-vand.
Bring det i kog og lad jordskokkerne koge i 3-4 minutter, de skal stadig være sprøde.
Hæld vandet fra gennem en sigte.
Hold sigten under den kolde hane og køl jordskokkerne af.
Ryst dem godt.
Befri avocadoerne for sten og skræl.
Skær dem i tynde skiver og dryp dem med citronsaft, efterhånden som processen skrider frem.
Arranger dem med jordskokskiverne på et fad.
Hak persille og peberkorn sammen, drys blandingen over salaten.
Pisk olien med citronsaft og lidt salt, inden den hældes over.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 2.158 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her