Denne salat skal tilberedes sidst, for den skal helst ikke hvile sig længere end en halv time. Det er kontrasten mellem de bløde avocadoer og de sprøde jordskokker, der giver den sit raffinement.
5 modne avocadoer
400 g jordskokker
Saften af 3 citroner
1 bundt persille
2 tsk grønne peberkorn fra glas eller tilsvarende røde, tørrede peberkorn
6 spsk olivenolie
1 tsk groft salt
Hæld saften af de to citroner i en kasserolle med en halv liter vand.
Jordskokkerne skrubbes grundigt, skæres i skiver som mønter og lægges i kasserollen med salt-citron-vand.
Bring det i kog og lad jordskokkerne koge i 3-4 minutter, de skal stadig være sprøde.
Hæld vandet fra gennem en sigte.
Hold sigten under den kolde hane og køl jordskokkerne af.
Ryst dem godt.
Befri avocadoerne for sten og skræl.
Skær dem i tynde skiver og dryp dem med citronsaft, efterhånden som processen skrider frem.
Arranger dem med jordskokskiverne på et fad.
Hak persille og peberkorn sammen, drys blandingen over salaten.
Pisk olien med citronsaft og lidt salt, inden den hældes over.