Forret til 4 personer
2 auberginer
Koldpresset jordnøddeolie
4 forårsløg, skåret i supertynde ringe
½ bdt koriander, grofthakket
1 spsk fish sauce
1 fed hvidløg, knust med lidt havsalt
Ved at brænde auberginen direkte over en gasflamme, forvandler det kedelige kød sig til saftige møre strimler, og nu er auberginen klar til at modtage den saltede smag.
Auberginerne grilles på en rist direkte på gasblusset, den udendørs grill eller under grillelementet i ovnen, indtil de er kulsorte. Afkøl lidt og halvér dem med en kniv. Skrab kødet ud med en ske og pres det fri for væske.
Skær auberginekødet i passende stykker. Varm en pande/wok op og tilsæt rigeligt koldpresset jordnøddeolie. Steg auberginestykkerne indtil de er gyldne og træk panden væk fra varmen. Tilsæt forårsløg og koriander og vend forsigtigt. Bland fish sauce og hvidløg sammen i en lille skål. Pjask auberginerne med denne blanding og servér eventuelt med en skål dampende jasminris.