4 artiskokker
1 kg blåmuslinger
friséesalat
1 spsk finthakket
skalotteløg
1 dl hvidvin + 1 dl vand
Dressing:
1 ½ spsk vineddike
4-5 spsk olie
2 spsk finthakket purløg og skalotteløg
salt
peber
Vrid stilkene af artiskokkerne.
Det er vigtigt at vride stilkene af artiskokkerne.
Så følger de groveste taver med.
Bladene skal ikke bruges i denne ret og må højst gemmes til næste dag. Kog dem derefter i letsaltet vand 35-45 minutter.
Børst muslingerne og kassér tunge eksemplarer.
Kassér også de muslinger, der ikke lukker tæt.
Svits løget i lidt olie og hæld hvidvin og vand ved.
Damp muslingerne under tætsluttende låg ca. 5 minutter.
Ryst gryden godt med korte mellemrum.
Kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig.
Bland ingredienserne til dressingen.
Tag muslingerne ud af skallen og hæld dressingen over.
Befri de kogte artiskokker for alle bladene, løft og træk skægget helt af og skær bundene i skiver. Læg dem i dressingen.
Lad både muslinger og artiskokbunde køle helt af i dressingen.
Læg salaten på tallerkener sammen med lidt frisée-salat og ristet brød.