Zeytinagli Enginar
Saft af 1 citron
2 spsk hvedemel
6 store artiskokker
15 perleløg eller 3 bananskalotteløg i strimler på langs
3 kartofler i tykke skiver
½ rodselleri i store tern
6 nye eller 2 store gulerødder i tykke skiver
2 spsk sukker
½ dl olivenolie
1 bundt dild
Pisk citronsaft og hvedemel ud i 1 l vand.
Rens artiskokkerne så der kun er den spiselige del af dem tilbage.
Det gøres således:
Skræl stilken og skær toppen af dem lige over bunden, halver dem på langs og fjern hårene med en lille urtekniv. Trim dem med en urtekniv så de groveste dele af bladene omkring bunden skæres væk.
Læg artiskokkerne i citronvandet efterhånden som de er færdige, så de ikke bliver brune.
Tænd ovnen på 180ºC.
Læg de halve artiskokker i et stort, dybt ovnfast fad.
Læg de andre grønsager omkring artiskokkerne, drys med sukker, peber og salt, og fordel olien over.
Si ca. 4 dl af citronvandet og hæld det over grønsagerne.
Dæk med folie.
Bag grønsagerne til de er møre ca. 5 kvarter.
Server dem lune eller kolde med nippet dild.