Logo

Agurkesalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Agurkesalat

 

Hjemmelavet agurkesalat er det ultimative overskudslækkeri til frokosten!

Tilberedningstid: 10 min. i alt med lagring: 3 timer 10 min.  

 

# Ingredienser til 1 glas agurkesalat:
2 agurker
½ spsk fint salt

Eddikelage:
1 dl æblecidereddike
1 dl vand
½ dl sukker
5 peberkorn
1 laurbærblad
Sylteglas og stærk spiritus (fx vodka)

*

Sådan laver du agurkesalat:

Skær agurken i tynde skiver med din skarpeste kniv eller en mandolin.

Kom dem op i en stor sigte, og drys salt over.

Gnid saltet godt ind i agurkerne og lad agurkerne dryppe af i ½ time.

Fordel dem i sylteglas, som er skoldet og skyllet i stærk spiritus.

Kog alle ingredienser til eddikelagen op.

Hæld den varme eddikelage over agurkeskiverne og luk glasset til.

Stil glasset mørkt og køligt i mindst 3 timer.

Uåbnet kan de holde sig mindst ½ år på køl.


Tips: Du kan også tilsætte nogle tyndt skåret skiver løg til de syltede agurker.


Agurkesalat


Agurkesalat Thai


#

1 agurk
½ frisk chilipeber
2 dl vand
2 spsk hvidvinseddike
4 spsk sukker
frisk koriander
*
Skær agurken ud i ca 5 cm tynde stave.

Skær chilien ud i tynde skiver.
Kog vandet og hæld op i en skål. 

Tilsæt vineddike og sukker.

Tilsæt agurk og chili.

Dæk til og stil køligt i 3 timer.
Drys frisk koriander hen over inden servering.  


........................................................................................................................


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 648 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her