Hjemmelavet agurkesalat er det ultimative overskudslækkeri til frokosten!
Tilberedningstid: 10 min. i alt med lagring: 3 timer 10 min.
# Ingredienser til 1 glas agurkesalat:
2 agurker
½ spsk fint salt
Eddikelage:
1 dl æblecidereddike
1 dl vand
½ dl sukker
5 peberkorn
1 laurbærblad
Sylteglas og stærk spiritus (fx vodka)
*
Sådan laver du agurkesalat:
Skær agurken i tynde skiver med din skarpeste kniv eller en
mandolin.
Kom dem op i en stor sigte, og drys salt over.
Gnid saltet godt ind i agurkerne og lad agurkerne dryppe af
i ½ time.
Fordel dem i sylteglas, som er skoldet og skyllet i stærk
spiritus.
Kog alle ingredienser til eddikelagen op.
Hæld den varme eddikelage over agurkeskiverne og luk glasset
til.
Stil glasset mørkt og køligt i mindst 3 timer.
Uåbnet kan de holde sig mindst ½ år på køl.
Tips: Du kan også tilsætte nogle tyndt skåret skiver løg til
de syltede agurker.
Agurkesalat Thai
#
1 agurk
½ frisk chilipeber
2 dl vand
2 spsk hvidvinseddike
4 spsk sukker
frisk koriander
*
Skær agurken ud i ca 5 cm
tynde stave.
Skær chilien ud i tynde skiver.
Kog vandet og hæld op i en skål.
Tilsæt vineddike og sukker.
Tilsæt agurk og chili.
Dæk til og stil køligt i 3 timer.
Drys frisk koriander hen over inden servering.
........................................................................................................................