Logo

Agurkesalat - klassisk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Knasende god - som tilbehør.

1 stor salatagurk
1 løg
3-4 spsk yoghurt
2-3 spsk hvidvinseddike
salt, friskkværnet peber
3 spsk solsikkeolie
1 bundt dild

Skræl agurken fint med skrællekniven, skær enden væk.
Snit agurken i skiver eller riv den groft.
Pil løgene, halver dem og snit dem fint.
Rør yoghurten med eddike, salt og peber i en salatskål.
Skyl dilden og ryst den tør. Snit den fint og rør den i saucen.
Bland agurk og løg i og lad det trække et lille stykke tid.

Smager også godt sammen med koteletter, steg, fiskeretter og andre salater.
Kj pr. portion: 400

Varianter:
Agurkesalat helt uden olie
10 spsk æble-, cider- eller kokoseddike koges op med 1 spsk sukker. Lad det køle af. Skræl agurken, halver den på langs, skrab kernerne ud med en ske og skær agurkehalvdelene på tværs i skiver. Pil 2 røde løg og skær dem i ringe. Knus 2-3 små chilier, drys dem over salaten sammen med eddikeblandingen og lad det trække lidt tid. Forfriskende, stærk, super til wok-risretter!

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.529 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her