Knasende god - som tilbehør.
1 stor salatagurk
1 løg
3-4 spsk yoghurt
2-3 spsk hvidvinseddike
salt, friskkværnet peber
3 spsk solsikkeolie
1 bundt dild
Skræl agurken fint med skrællekniven, skær enden væk.
Snit agurken i skiver eller riv den groft.
Pil løgene, halver dem og snit dem fint.
Rør yoghurten med eddike, salt og peber i en salatskål.
Skyl dilden og ryst den tør. Snit den fint og rør den i saucen.
Bland agurk og løg i og lad det trække et lille stykke tid.
Smager også godt sammen med koteletter, steg, fiskeretter og andre salater.
Kj pr. portion: 400
Varianter:
Agurkesalat helt uden olie
10 spsk æble-, cider- eller kokoseddike koges op med 1 spsk sukker. Lad det køle af. Skræl agurken, halver den på langs, skrab kernerne ud med en ske og skær agurkehalvdelene på tværs i skiver. Pil 2 røde løg og skær dem i ringe. Knus 2-3 små chilier, drys dem over salaten sammen med eddikeblandingen og lad det trække lidt tid. Forfriskende, stærk, super til wok-risretter!