8 lammekoteletter
4-5 ansjosfileter (de små dåser med olie og salt)
2 spsk hakket frisk oregano (evt. basilikum)
2 spsk hakket persille
2 fedknust hvidløg
1 spsk dijonsennep
1 spsk vineddike (Balsamico)
1 dl olivenolie
Salt
peber fra kværn
1 glas tør hvidvin
Læg lammekoteletterne i et fad og fordel knuste hvidløgsfed over.
Drys med salt og peber.
Lad dem stå og trække en times tid.
Knus ansjosfileterne i blender eller foodprocessor sammen med oreganoen, tilsæt olie i dråber til blandingen bliver som pure
Bland persillen i sammen med sennep, krydr med salt og peber.
Pureen skal være ret stærk og cremet.
Opvarm en god stor (tør) pande og steg først fedtkanten på koteletterne (halvdelen ad gangen) mens de fastholdes med begge hænder.
Lammefedtet på panden kan evt. suppleres med lidt olivenolie.
Drys koteletterne med salt og peber og brun dem på begge sider i fedtstoffet.
Smør ansjospureen over alle koteletterne i et pænt ensartet lag.
Hæld så et glas tør hvidvin panden og læg låg på.
Lad koteletterne dampe møre i vinen 6-10 min. alt efter hvor tykke de er.
Server med råstegte kartofler og en stor skål tomatsalat.