Logo

Øllebrød anno 1898

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Øllebrød anno 1898


Denne øllebrød er klassisk. Giv øllebrød en chance næste gang det er grøddag! ... Øllebrød anno 1898 | GO' for it - Let at lave. Til 2 portioner.

 

# Ingredienser

250 g rugbrød

33 cl øl (hvidtøl, svarende til en flaske hvidtøl)

2½ dl vand

sukker

fløde

 

* Tilberedning

Ituskåret brød sættes i blød i hvidtøl, og man lader det stå til næste dag.

Det hele hældes i en gryde sammen med lidt mere øl.

Når brødet næsten er kogt ud, hældes det igennem et dørslag, og det spædes med øl, indtil det får en passende tykkelse.

Øllebrøden sødes med sukker og koges derefter i ca. 10 minutter.

 

Den spises med flødeskum eller med rå fløde.

Medens øllebrøden koger, må man ofte røre i den, da den meget let brænder på.

 

I 2020 kan denne klassiske grød godt smages til med appelsin og kanel - uhmm

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 966 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her